Satsar på cykeltalanger

Securmark vill hitta Sveriges bästa cykeltalanger. Tillsammans med cykelprofilerna Emil Lindgren och Johan Widén utlyser de nu tre cykelstipendier.

- Vi vill hjälpa cykeltalangerna att nå sina mål, säger Securmarks försäljningschef i Sverige Kalle Silfver.

Securmarks stipendium som nu utlyses består bland annat av 15 000 kronor, cykelkläder och utrustning samt träningspass med två av Sveriges bästa cyklister, Emil Lindgren och Johan Widén. En fantastisk möjlighet för cykeltalanger, menar Silfver:

- Det kräver hårt arbete att bli en bra cyklist. Det tar tid, kostar pengar och man söker hela tiden stöd och inspiration. Vi hoppas och tror på att våra stipendier kan hjälpa unga som verkligen vill satsa på idrotten, säger Silfver.

När Emil Lindgren presenterades för projektet tackade han omedelbart ja. Han är övertygad om att stipendiet kommer hjälpa cyklisterna:

- Jag önskar att jag hade haft den här möjligheten när jag var en ung cyklist. Att få ekonomiskt stöd och möjlighet till inspiration och lärande kan vara avgörande för att bli en bra cyklist. Jag hoppas att många ser den här möjligheten och ansöker om Securmarks stipendium, säger Lindgren som cyklar professionellt för Team Serneke Allebike.

Syftet med stipendiet är att stimulera unga cyklister till att utvecklas som idrottsutövare. Stipendiet ska användas till hjälp med träningen, deltagande i träning/läger/tävlingar, utrustning eller något annat som hjälper idrottaren att utvecklas.

- Dessutom ville vi krydda stipendierna med några träningspass tillsammans med Emil Lindgren och Johan Widén. De vet vad som krävs för att bli bäst och vi är mycket stolta över att de vill hjälpa mottagarna av Securmarks stipendium, säger Silfver.

De tre stipendierna kommer att delas ut på Cykelmässan i Kista den 17/3 av Emil Lindgren och Emma Johansson.

För mer information, se: securmark.se/stipendium