Vanliga frågor

Nedan hittar du svar på frågor som du kanske har om Securmark och våra produkter. Hittar du inte svar på det du undrar över är du välkommen att kontakta oss på 0321-17600 eller info@securmark.se

Köp/registrering

Nej. Stöldmärkning kan endast utföras hos våra auktoriserade återförsäljare. Hitta en återförsäljare här. 

Stöldmärkning kan endast köpas hos våra återförsäljare. Hitta en återförsäljare här.

När du köper en båt med stöldmärkning från tillverkaren måste märkningen knytas till båtägaren, kallas aktivering. Det görs här

Se vår prislista för rekommenderade priser.

Hos Securmark behöver du inte längre lösenord eller användarnamn. Du loggar tryggt och enkelt in med BankID på Min sida


Ägerbyte/omregistrering

Vid köp av båt/motor/vattenskoter ska detta överlåtas till dig. Köparen genomför ägarbytet enkelt och säkert med BankID på Min sida.

Vi vill gärna få besked när du har sålt din båt/motor/vattenskoter så att enheten inte längre är registrerad på dig. Ägarbyte genomförs säkert och enkelt med BankID på Min sida.


Produkten

Vår stöldmärkning består av tusentals mikromärken, graveringar, varningsdekaler och registrering i vår aktiva, internationella databas. Läs mer om stöldmärkning här.

Ja! Varningsdekalerna har stor preventiv effekt, därför rekommenderar vi att dessa är väl synliga. Skicka oss ditt Securmark-nummer, namn och adress till info@securmark.se så skickar vi nya dekaler gratis med posten.

2 500 – 10 000 mikromärken, beroende på storleken på objektet som kommer att stöldmärkas (båt, motor, vattenskoter etc.). Läs mer om stöldmärkning här

Nej. Vår stöldmärkning innehåller inte GPS-spårning.

Mikromärkena sprayas på olika platser på båt/motor/vattenskoter (i hålrum) och utförs av båttillverkare och återförsäljare enligt våra instruktioner. Märkena är inte synliga men polisen, tullen och våra samarbetsparter har specialutrustning för att hitta märkena. Kom ihåg att endast ett mikromärke är tillräckligt för att identifiera en båt/motor/vattenskoter. 

Nej. Produkten lämnar endast identifieringsspår efter sig på enheterna och skadar inte utrustningen.


Stöld

Kontakta polisen och anmäl stölden.

Därefter anmäler du stölden till Securmark på Min sida. Du kan även ringa oss på telefonnummer 0321-17600. Vi startar då vår process som bland annat går ut på att märka enheten(erna) som stulen i vårt register.

Tänk på att även anmäla stölden till ditt försäkringsbolag.

Vi rekommenderar även att lägga ut en efterlysning på Facebook och andra sociala medier om du har bilder och bra beskrivningar av båten.

Kontakta polisen och rapportera detta. Sedan kontaktar du Securmark på telefonnummer 0321-176 00 eller via e-post på info@securmark.se och meddelar oss. Stöldanmälan kommer att tas bort från vår databas.

Kom ihåg att också meddela ditt försäkringsbolag.


Faktura och betalning

Securmark har en obligatorisk årsavgift. Se vår prislista för rekommenderade priser. 


Annat

Vår databas innehåller information om ett stort antal stöldmärkta enheter med tillhörande ägarinformation. Denna är alltid sökbar för polis, gränspolisen och tullen i stora delar av Europa. Dessutom har försäkringsbolag och räddningstjänst möjlighet att söka i vår databas

Ja, vi hjälper gärna till att verifiera Securmark-märkta enheter. Observera att vi inte kan lämna ut ägarinformation.